Hotel Van der Valk op Woonboulevard Utrecht

UTRECHT - De komst van een congreshotel van Van der Valk bij de Utrechtse Meubelboulevard is vrijwel rond. De gemeente heeft samen met de projectontwikkelaar de plannen en voorwaarden besproken en ook de omliggende bedrijven geïnformeerd.
Ontwikkelaar Onis Vastgoed wil de huidige, leegstaande panden op de Winthontlaan slopen en een hotel bouwen met 180 kamers. Van der Valk gaat het hotel exploiteren. Naast van het hotel bouwt Onis een groot kantoorgebouw.
Thomas Perik van Onis Vastgoed noemt de plek voor het hotel perfect. "Aan deze kant van Utrecht was er nog geen vergelijkbaar hotel met congresfaciliteiten en de locatie, zo langs de A12 en vlakbij de A27 en A2, is ideaal", zegt hij.

ZICHTLOCATIE

De projectontwikkelaar is ondanks de economische crisis niet bang voor leegstand van het kantoor. Het pand komt op een goede zichtlocatie en er zijn volop parkeermogelijkheden, zegt Perik. Volgens hem zijn er al gegadigden.
De gemeente Utrecht verwacht dat hij volgend jaar kan beginnen met de bouw. Het complex moet over twee jaar klaar zijn. Dan hoopt de gemeente Utrecht de status Culturele Hoofdstad te hebben en daarvoor zijn veel extra hotelkamers nodig.