Deskundige: asbestmaatregelen provincie onvoldoende

UTRECHT - Asbestdeskundige en oud-Statenlid Witteman is geschrokken van de maatregelen die de provincie heeft genomen op de plekken in het Provinciehuis waar asbest is gevonden. Dat blijkt uit een reportage van RTV Utrecht.
De provincie verhuist binnenkort naar het Fortisgebouw, aan de overkant van het oude Provinciehuis, maar mogelijk zijn ambtenaren jarenlang blootgesteld aan de kankerverwekkende vezeltjes. De aanwezigheid van de gevaarlijke stoffen kwam aan het licht tijdens een routineonderzoek voor de verkoop van het pand.
De kankerverwekkende vezels zouden niet zijn vrijgekomen en dus geen gevaar hebben opgeleverd voor de ambtenaren, zegt de provincie. Na onderzoek van de Arbeidsinspectie zijn twee gangen en een toiletblok provisorisch afgesloten.
Uit voorzorg, zegt de provincie, die niet wilde meewerken aan een reportage. Volgens Witteman is de manier waarop de asbest is afgesloten niet afdoende. De SP en de PVV hebben inmiddels schriftelijke vragen gesteld aan het provinciebestuur.

Deskundige: asbestmaatregelen provincie onvoldoende