Hoge eisen groepsverkrachting Dichterswijk

UTRECHT - Het Openbaar Ministerie eist hoge straffen tegen verdachten die mee zouden hebben gedaan aan groepsverkrachtingen in Utrecht. Het OM eist 34 maanden cel voor een verdachte. Een ander zou vijf jaar achter de tralies moeten verdwijnen.
Later moeten er in deze zaak nog vijf jonge mannen terecht staan. De zeven jongens zouden vorig jaar tussen 30 april en 5 mei meerdere meisjes hebben verkracht. De ouders van één van de jongens waren weg en die week zouden ze in het huis in de Dichterswijk zo'n twintig meisjes hebben laten overkomen.
Twee van de meisjes, van 14 en 19 jaar oud, hebben aangifte gedaan van verkrachting. Ze zeggen door één rij jongens te zijn gedwongen tot seks. De meisjes waren bang voor de jongens en durfden niet of nauwelijks tegen ze in te gaan. Ook een moeder van een ander meisje heeft aangifte tegen de jongens gedaan.
De twee jongens die vandaag terechtstonden, ontkennen de aanklachten. Volgens de jongens hebben de meisjes nooit laten merken dat ze geen zin in seks hadden. Een verdachte noemt de verklaring van een meisje 'allemaal gelogen en een sprookje. Ze speelt nu het slachtoffertje'.
Vanmiddag staat nog een derde verdachte terecht. Volgende week moeten de andere jongens voorkomen. Op 20 april horen de jongens of ze schuldig zijn en wat in dat geval hun straf wordt.