Definitief geen grote schermen tijdens EK 2012

UTRECHT - Voetbalfans in de stad Utrecht kunnen het EK voetbal in juni niet op grote schermen bekijken. Dat blijkt uit een persconferentie vanmiddag van de gemeente Utrecht in samenwerking met de Utrechtse afdeling van Koninklijke Horeca Nederland (KHN).
Vorige week maakte een lokale voorzitter van de KHN al bekend dat er waarschijnlijk geen megaschermen in de stad komen waarop voetballiefhebbers naar het sportevenement in Oekraïne en Polen kunnen kijken. De risico's daarvoor zouden te groot zijn.
Kroegeigenaren kunnen nu een vergunning aanvragen als ze buiten een biertap willen neerzetten. Daarnaast is er een mogelijkheid om een deel van een plein bij het terras te trekken. Op sommige plekken zouden zo wel eens honderden voetbalfans samen kunnen komen voor een wedstrijd.
De gemeenteraad diende eerder wél een motie in voor grote schermen. Dit was naar aanleiding van het gesteggel over de videoschermen twee jaar geleden tijdens het WK. Toen werd uiteindelijk uitgeweken naar een locatie bij de Rode Doos in Leidsche Rijn.

Definitief geen grote schermen tijdens EK 2012