Familie Nicolich klaagt over hulpverlening

VLEUTEN - De hulpverlening aan de familie Nicolich in Vleuten is tekort geschoten. Dat zegt een familielid van het gezin.
Woensdag besliste de kantonrechter dat de moeder en haar zoon hun huurwoning moeten verlaten. De zaak was aangespannen door de woningstichting.
De familie krijgt al jarenlang begeleiding uit het project Ernstige Overlastgevende Gezinnen van Stade. Vanuit dit project worden vijf probleemgezinnen begeleid. Aan de familie Nicolich werd vijftienduizend euro besteed, met als doel overlast te voorkomen en het gezin te laten meedraaien in de maatschappij. Resultaat: een buurt die zich nog steeds onveilig voelt en een vrouw van 55 jaar die straks op straat staat.
De Roma's vinden zelf dat de schuld van het mislukken vooral bij de hulpverlening ligt. Tussen mei 2005 en mei 2009 kwamen er ruim honderd meldingen over het gezin binnen bij de politie.
De meldingen betroffen vooral geluidsoverlast, maar ook ruzies binnen het gezin, die op straat werden uitgevochten. Omdat de klachten aanhouden, moet het gezin nu het huis uit.
Stichting Stade, die verantwoordelijk is voor de hulpverlening, wil niet reageren.