Ook problemen met waterafvoer viaduct Bleekstraat

UTRECHT - Het viaduct bij de Bleekstraat dat vorige week verzakte na het storten van cement, heeft nog een probleem. Een nieuwe brug vlak naast het viaduct is schuin aangelegd. Daardoor loopt er volgens verslaggever Marc van Rossum veel water onder het viaduct.
De schuine brug zorgt voor grote plassen op de rijbaan. ProRail zegt dat het probleem pas over drie jaar is opgelost als het hele viaduct klaar is. Voor de korte termijn wordt gezocht naar een noodoplossing.
Op de nieuwe constructie langs de Bleekstraat werd vrijdag beton gestort. Door de verzakking stroomde het vloeibare beton langs het nieuwe viaduct de weg op. Afgelopen weekend is het viaduct extra gestut, waardoor de weg eronder maandag weer kon worden vrijgegeven.
Vanwege herstelwerkzaamheden wordt de Bleekstraat in de komende weken enkele nachten afgesloten. De gemeente Utrecht draait niet op voor de kosten, schrijft het college op vragen van D66 en GroenLinks.
Het spoor langs de Bleekstraat wordt verbreed van vier tot acht sporen. Spoorbeheerder ProRail gaat ervan uit dat in september de eerste treinen over het nieuwe viaduct rijden. Het duurt vermoedelijk nog weken voordat duidelijk is hoe het complete treinviaduct kon verzakken.