Veertien maanden geëist na doodrijden collega

UTRECHT - Justitie eist veertien maanden cel tegen een 21-jarige Nieuwegeiner wegens een dodelijke aanrijding bij partycentrum De Klaveet in Achterveld.
De rechtbank in Utrecht zou eigenlijk vorig jaar al uitspraak doen, maar er bleek nog aanvullend onderzoek nodig. Dat is nu afgerond. Het Openbaar Ministerie blijft bij de eerder uitgesproken eis van veertien maanden gevangenisstraf en vijf jaar ontzegging van de rijbevoegdheid.
Het ongeluk op de Asschatterweg tussen Achterveld en Leusden gebeurde in januari 2011. De 21-jarige verdachte uit Nieuwegein kwam van een personeelsfeestje bij De Klaveet, waar hij net een paar dagen werkte.
Een collega had teveel gedronken om nog te kunnen rijden en liep na een kleine ruzie weg. De Nieuwegeiner besloot hem te gaan zoeken met diens auto. Vervolgens reed hij hem aan op een onverlichte weg iets verderop. Het 22-jarige slachtoffer kwam daarbij om het leven. De verdachte was zelf ook onder invloed en had bovendien geen rijbewijs.
In februari dit jaar stond de Nieuwegeiner ook al voor de rechter. Volgens justitie is hij namelijk de Nieuwegeinse kettingtrekker, die vier vrouwen op straat van hun gouden ketting beroofde. De rechtbank achtte uiteindelijk maar één beroving bewezen.
Op 22 maart doet de rechter uitspraak in de zaak rond het ongeluk in Achterveld.