Verhitte discussies over overlasthuizen Utrecht

UTRECHT - Een informatiebijeenkomst over de zogenoemde Skaeve Huse in Utrecht heeft donderdagavond vooral verhitte discussies opgeleverd. Omwonenden en ouders van de naastgelegen mytylschool Ariane de Ranitz begrijpen niet dat het stadsbestuur er mensen wil laten wonen die ergens anders overlast veroorzaken.
De gemeente is van plan aan de Blauwe Vogelweg, achter de Weg tot de Wetenschap bij de Kromhoutkazerne, huisjes te bouwen voor mensen die niet kunnen aarden in een gewoon huis. Die moeten er, als alles vlotjes verloopt, in 2014 in trekken.
In de stevige discussies die donderdagavond ontstonden lieten de omwonenden vooral weten dat verantwoordelijk wethouder Victor Everhardt niet doorheeft waar hij mee bezig is. Dinsdag praten omwonenden de wethouder bij in een raadsinformatieavond.
Everhardt zegt tegen RTV Utrecht dat er geen betere plaats is voor de Skaeve Huse, maar erkent dat het nog veel tijd en energie gaat kosten om de praktische problemen die de omwonenden opwerpen uit de weg te ruimen.

Utrecht-Oost zit niet te wachten op Skaeve Huse