Overvallers Brinks gelinkt aan regio Utrecht

UTRECHT - De politie linkt de extreem gewelddadige overval op het Brinks-gelddepot in Amsterdam-Zuidoost aan een reeks overvallen in de provincie Utrecht.
De overvallers die vorig jaar zomer in Amsterdam toesloegen, strooiden tijdens hun vlucht kraaienpoten op de weg om de politie af te schrikken. Diezelfde kraaienpoten blijken ook gebruikt te zijn bij een overval op de Rabobank in Driebergen, een maand eerder.
De politie denkt dat dezelfde zware jongens ook verantwoordelijk zijn voor een overval op een geldloper op Hoog Catharijne in Utrecht eind 2010 en de gewelddadige overval op de SNS Bank eind vorig jaar in Amersfoort.
De overvallers in Amsterdam schoten met automatische wapens op de politie. Een vluchtauto ging op de
snelweg A2 in vlammen op na een politieachtervolging.

AANHOUDINGEN

Afgelopen donderdag werd in Brussel een tweede verdachte in deze zaak aangehouden. Ook voor de overval in Driebergen is iemand aangehouden.
De politie hoopt met tv-aandacht de hele bende op te kunnen rollen. Vanavond zit de zaak in Opsporing Verzocht en woensdag in Bureau Hengeveld op RTV Utrecht. De politie laat twee verdachten zien. Van één is een compositietekening gemaakt, van de ander heeft de politie een foto.