SP roept Robbertsen ter verantwoording om dienstauto

UTRECHT - De Utrechtse statenfractie van de SP roept commissaris van de Koningin Robbertsen ter verantwoording vanwege het privégebruik van zijn dienstauto.
Het AD meldde zaterdag dat Robbertsen zich vele malen vanuit zijn Friese vakantiewoning heen en weer heeft laten rijden voor niet-provinciezaken, zoals de bekerfinale in Rotterdam. Naar het oordeel van Robbertsen mocht dit volgens de toenmalige regels, maar de SP is er zeer verbolgen over en verwijt de commissaris 'zonnekoninggedrag'.
SP-fractievoorzitter Anne-Marie Mineur: "Je bent toch alle gevoel voor verhoudingen kwijt als je dit goed wil praten met een verwijzing naar de regeltjes. Zonnekoninggedrag van de eerste orde. Als bestuurder mag je blijkbaar van alles dat niet is weggelegd voor gewone stervelingen. Wat voor beeld roept dit op bij mensen die aan alle kanten gekort worden?"
Eerder deze maand ontstond ook commotie over de compensatie van de fiscale bijtelling van de drie dienstauto's van de provincie. De regeling werd daarna aangepast. Maandag praten Provinciale Staten hierover.