Verdachten in zaak-Freya ontkennen

UTRECHT - De verdachten in de zaak rond Freya Svasek zeggen dat ze onschuldig zijn. De Hoevelakense mannen, 20 en 41 jaar oud, werden vorige week gearresteerd toen de politie Svasek bevrijdde uit een rijtjeshuis in Hoevelaken.
Het OM verdenkt de mannen van wederrechtelijke vrijheidsberoving, verkrachting en mishandeling.
De vermiste Freya Svasek uit Utrecht is maandenlang gegijzeld, misbruikt en mishandeld. De 32-jarige dove vrouw zat voor haar verdwijning in een psychiatrische kliniek en werd begin november meegelokt door een gewelddadige crimineel.
De Utrechtse, die een gebroken kaak had en moest worden geopereerd, werd daar onder mensonterende omstandigheden vastgehouden en seksueel misbruikt.
Behalve de twee mannen werd ook een meisje van 17 jaar zijn gearresteerd. Het meisje is inmiddels weer vrij en heeft vermoedelijk niets met de zaak te maken.

TELEFOONTAPS

In de tijd dat Svasek werd vastgehouden kwam de politie verschillende keren aan de deur wegens klachten. Er was toen echter geen aanleiding om het huis te doorzoeken. De politie kwam de verblijfplaats van de dove vrouw op het spoor door de inzet van opsporingsmethodes als telefoontaps.
Svasek moest haar eigen uitwerpselen eten en de voeten van haar gijzelaars likken. Het slachtoffer en haar vader doen vrijdagavond hun verhaal in Tros Vermist. De politie is terughoudend met informatie omdat het onderzoek nog loopt.

Politie Utrecht over de zaak rond Freya Svasek
Kort verslag over de gebeurtenissen