Permanente 'schoolwoningen' aan Jazzsingel Terwijde

UTRECHT - Het college van Utrecht heeft ingestemd met een reeks maatregelen om ruimte te bieden aan de basisschoolleerlingen in Leidsche Rijn. In de wijken Terwijde en Het Zand groeit het aantal scholieren de komende jaren harder dan was aangenomen.
Om hierop in te springen had de gemeente in Terwijde al twaalf tijdelijke schoolwoningen gepland aan de Jazzsingel. Dit worden nu permanente onderwijslokalen. De raad moet nog besluiten over de financiering. De oplevering staat gepland voor de leergang 2014-2015.
Schoolwoningen zijn onderwijslokalen die later weer als woning gebruikt zouden kunnen worden.
Om ruimtegebrek in de toekomst te voorkomen, krijgen de scholen Apollo 11 in De Meern en De Twaalfruiter in Vleuterweide in 2012 een nieuw, groter schoolgebouw en er komt nog een school voor speciaal basisonderwijs.
Naast de permanente lokalen aan de Jazzsingel worden de komende jaren ook nog De Oase (Het Zand) in Het Zand opgeleverd en basisschool Op de Groene Alm in Hoge Weide. Daarnaast komt er een nieuwe school voor voortgezet onderwijs.
Oorzaken voor de groei van het leerlingaantal in Terwijde en het Zand lijken onder andere: meer kinderen per gezin, meer grondgebonden woningen, veranderingen in woningbouwplanning, en de economische crisis waardoor het aantal verhuizingen afneemt.