10 jaar geëist voor moord met honkbalknuppel

UTRECHT - De officier van justitie in Utrecht heeft donderdag wegens moord 10 jaar gevangenisstraf geëist tegen de 45-jarige Abraham S. uit Zaanstad. Volgens de aanklager heeft S. in Amersfoort een 58-jarige man doodgeslagen na een ruzie om een vrouw.
De verdachte was op 16 augustus met een kleine honkbalknuppel naar de woning van het slachtoffer gegaan om hem een lesje te leren. De vier aanwezigen wisten de verdachte te kalmeren. Ze dronken samen een biertje. Daarna werd S. toch weer boos en sloeg en schopte hij zijn slachtoffer dood.
De verdachte had de vrouw leren kennen via het slachtoffer. Hij nam het de man kwalijk dat hij met de vrouw naar bed was geweest. Volgens de verdachte heeft hij in een opwelling geslagen. Op een geluidsopname van de meldkamer is echter te horen dat de verdachte doorging met slaan terwijl twee getuigen probeerden hem tegen te houden.
Volgens de aanklager heeft S. weloverwogen en doelbewust op een weerloos slachtoffer ingeslagen. De advocaat van S. benadrukte dat de verdachte wel alcoholproblemen heeft, maar dat hij zich nog nooit eerder aan geweld heeft schuldig gemaakt.
De uitspraak is op 23 februari.