Justitie eist 20 jaar voor pokermoord

UTRECHT - Justitie in Utrecht eist 20 jaar cel tegen de hoofdverdachte van de pokermoord. Joshua B. heeft zich volgens het Openbaar Ministerie schuldig gemaakt aan afpersing, ontvoering en moord.
De eis is hoog, omdat de Officier van Justitie teleurgesteld is in de opstelling van B. De verdachte werkt niet mee in het onderzoek naar de dood van Jelle de Baat, die vorig jaar langs de A27 bij Hollandsche Rading werd gevonden. Zo weigert B. volgens Justitie te vertellen wie er werkelijk achter het stuur zat van de auto waarmee hij het slachtoffer ontvoerde.

PLEEGVADER

Joshua B. zelf zegt dat hij tot zijn daden werd gedwongen door zijn pleegvader. Die heeft volgens hem ook in de auto gezeten. Twee getuigen geven echter een heel ander signalement van de autobestuurder.
De pleegvader is ook verhoord, maar wegens gebrek aan bewijs vrijgelaten. De man zou inmiddels met zijn gezin naar Colombia zijn vertrokken.

AVOND POKEREN

De vier mannen die deze week terecht staan zouden de 19-jarige Hilversummer na een avond pokeren in Utrecht hebben ontvoerd, bedreigd en uiteindelijk neergeschoten. Volgens hen had het slachtoffer voor tonnen aan crimineel geld in huis. De Baat zou hen zwijggeld hebben moeten betalen.
De drie medeverdachten van Joshua B. hebben hun strafeis dinsdag al gehoord.