Dreigementen voor Martin Sturkenboom

UTRECHT - Martin Sturkenboom heeft van een groep Ajax-supporters een 'laatste waarschuwing' gekregen. De algemeen directeur ad-interim van Ajax en oud-voorzitter van FC Utrecht kreeg in de nacht van woensdag op donderdag bezoek van een tiental fans die hem bij zijn eigen huis intimideerden.
"Wij komen jou waarschuwen. Je moet oprotten uit de Arena. Jij weet niet welke maatregelen wij kunnen nemen tegen jou en jouw gezin", luidde de boodschap aan het adres van de inwoner van Bosch en Duin.
Sturkenboom heeft dezelfde nacht een verklaring afgelegd bij de politie en deed vrijdag formeel aangifte. "Ik ben erg geschrokken. Dit was pure intimidatie", liet de directeur weten.
"Nadat de groep was vertrokken, kreeg ik een aantal intimiderende en bedreigende sms'jes. Het is triest dat zakelijke onenigheid nu ook een wissel trekt op mijn privéleven. Op deze manier wordt het werken mij bijna onmogelijk gemaakt."

ONPLEZIERIG

Vooralsnog gooit Sturkenboom de handdoek niet in de ring, maar hij erkent wel dat de werkomstandigheden bij Ajax op dit moment allerminst plezierig zijn. De oud-voorzitter van FC Utrecht is door de raad van commissarissen onder leiding van Steven ten Have naar voren geschoven als algemeen directeur ad-interim. Het is de bedoeling dat Louis van Gaal hem rond de zomer opvolgt.
Ajax-icoon Johan Cruijff, gesteund door een aantal jeugdtrainers, probeert die benoeming ongedaan te maken. Op 7 februari doet de rechter uitspraak in het hoger beroep dat de raad van commissarissen heeft ingesteld tegen een eerdere rechterlijke uitspraak de benoemingen van Louis van Gaal en Martin Sturkenboom en technisch directeur Danny Blind op te schorten.
Drie dagen later spreken de aandeelhouders van Ajax zich uit over de bestuurlijke crisis bij de Amsterdamse club.