OM: bejaarde Overvecht was verkracht

UTRECHT - Het Openbaar Ministerie verdenkt een 21-jarige man van verkrachting en afpersing van een 93-jarige man uit Overvecht. Dat bleek op de eerste zittingsdag. Eerder werd gezegd dat de verdachte de man alleen had aangerand.
De verdachte overmeesterde zijn slachtoffer, toen die eind september 2011 zijn vuilnis buiten zette op de Mexicodreef. De dader sleurde de bejaarde mee naar de kelderbox, waar hij de man naar nu blijkt ook verkrachtte. De verdachte ontkent overigens dat hij de man heeft verkracht.
De zaak leidde tot veel opschudding in de wijk. Dankzij één specifieke tip kon de politie de snel dader oppakken. Zijn dna klopt met het genetisch materiaal dat door agenten is gevonden op het slachtoffer.
Met het slachtoffer gaat het nu naar omstandigheden goed, zei het OM tijdens de zitting. De man is lange tijd zeer angstig geweest en gaat liever niet naar buiten. In de strafeis zal het OM rekening houden met de leeftijd van het slachtoffer en de gevolgen van de misdaad voor de bejaarde.
De zaak gaat op 5 april verder. Er moet nog persoonlijkheidsonderzoek worden gedaan.