Oppositie Utrecht is Nicolich-soap beu

UTRECHT - De VVD, SP en Stadspartij Leefbaar Utrecht willen de eerstvolgende raadsvergadering aangrijpen om burgemeester Aleid Wolfsen ter verantwoording te roepen. Aanleiding is een artikel op de lokale website dnu.nu over de Romafamilie Nicolich.
Daarin staat dat Wolfsen zou hebben getolereerd dat ambulancemedewerkers en politieagenten met geweld werden gehinderd, toen ze eind 2010 probeerden om hulp te verlenen aan een lid van de familie. Uiteindelijk moest er versterking met honden aan te pas komen om de rust terug te brengen. De politie heeft het voorval gemeld aan de gemeente.

SOAP

"De VVD, SP en SLU hebben genoeg van de hele soap rond het optreden van de gemeente inzake de familie Nicolich," schrijven de oppositiepartijen in een gezamenlijk persbericht. Ze zijn geschokt door het bericht, omdat de familie Nicolich nog een ruim een jaar kon blijven wonen in Huize Rhijnshoek.
Die villa bij de A2 kreeg de probleemfamilie toegewezen als laatste kans, nadat leden van de familie eerder uit onder meer Leidsche Rijn waren weggestuurd. De voorwaarde daarbij was dat niemand van de bewoners nog misstappen mocht maken.

VUIST OP TAFEL

Als de beweringen in het artikel waar zijn, dan heeft het college van Utrecht de gemeenteraad verkeerd ingelicht, zeggen de oppositiepartijen.
Ze willen weten waarom burgemeester Wolfsen niet met de vuist op tafel heeft geslagen toen de politie het incident met de hulpverleners meldde. Daarom eisen ze in de eerstvolgende raadsvergadering een debat met Wolfsen over de kwestie.