Hans Spekman officieel PvdA-voorzitter

DEN BOSCH/UTRECHT - Tweede Kamerlid Hans Spekman uit Utrecht is zondagmiddag officieel aangewezen als partijvoorzitter van de PvdA. Dat gebeurde tijdens het PvdA-congres in Den Bosch. Uit een ledenraadpleging eind vorig jaar kwam Spekman al als de grote winnaar naar voren.
Spekman neemt dinsdag afscheid als Kamerlid. Hij volgt als PvdA-voorzitter Lilianne Ploumen op die sinds 2007 de partij leidde. De nieuwe voorzitter zei "apetrots" te zijn. Met een toespraak uit het hoofd zweepte Spekman de zaal meteen op. Hij herhaalde zijn wens tot een activistische PvdA die overal strijdt tegen onrecht.
De PvdA is wat hem betreft een linkse brede volkspartij van wie de vertegenwoordigers tussen de mensen staan om meteen te horen wat er mis is.
De PvdA wil overigens de regels voor de lijsttrekker-verkiezing veranderen. Ook niet leden moeten kunnen meestemmen over de vraag wie de nieuwe lijsttrekker wordt van de PvdA. Deze oproep van onder meer de Utrechtse afdeling, is zondag op het partijcongres aangenomen.