Breedstraat weer toneel gewelddadige roof

UTRECHT - De politie Utrecht onderzoekt een gewelddadige straatroof in de Utrechtse Breedstraat. Een man van 24 jaar wilde zondagochtend vroeg na het uitgaan met de fiets naar huis. Een jongen sprak hem aan en wilde zijn telefoon gebruiken.
De man weigerde dit, waarop hij werd vastgepakt en door de jongen en zijn vrienden in elkaar werd geslagen. Ook werd zijn portemonnee gestolen.
De groep bestond uit ongeveer zes jongens en twee meisjes. De jongens waren lichtgetint. De jongen die het slachtoffer vastpakte was ongeveer 20 jaar. Een van de meisjes was een blank meisje, vermoedelijk met blond haar. De politie hoopt dat er getuigen zijn van de mishandeling.
De Breedstraatbuurt is met grote regelmaat het toneel van vechtpartijen en berovingen. Ook wordt er in drugs gehandeld en lopen er veel verslaafden rond. Hoewel gemeente en politie al extra maatregelen hebben genomen, klagen bewoners steen en been over de situatie. Ze hopen dat ook de oorzaak van de problemen wordt aangepakt. In een brief aan de gemeenteraad hebben ze deze maand gevraagd om de raamprostitutie in de Hardebollenstraat naar het Zandpad te verhuizen en te snijden in het aantal coffeeshops.