Vernielingen aan nieuwe onderkomen Nicolich

UTRECHT/MAARSBERGEN - Het tijdelijke nieuwe onderkomen voor de Romafamilie Nicolich in Maarsbergen is donderdagavond vernield en beklad. Op het huis zijn leuzen tegen zigeuners aangebracht.
De familie Nicolich mocht onder strenge voorwaarden een afbraakvilla in De Meern betrekken. Volgens de gemeente Utrecht hield de familie zich niet aan die voorwaarden en nu komen de familieleden op straat te staan.
Deze week maakte het Leger des Heils bekend dat voor een gezin met vier kleine kinderen een ander huis was gevonden, nu de gemeente Utrecht de huur van een villa langs de snelweg A2 per 1 januari had opgezegd.
De nieuwe huisvesting leidde onder andere op websites tot woedende reacties. Veel mensen menen dat de bestuurders bang zijn voor de familie, die al jaren voor veel overlast zorgt.

VOORWAARDEN

Het Leger des Heils hield het nieuwe adres van de familie geheim, maar dat was binnen de kortste keren bekend. Het Leger is ontzet en geschokt over de vernielingen in Maarsbergen en beraadt zich op de situatie, zei directeur Harrie de Heer vrijdag.
De Romafamilie ontdekte de situatie donderdagavond zelf toen zij spullen naar het nieuwe tijdelijke adres wilde brengen.