"Utrechter betrokken bij moordaanslagen"

UTRECHT - Met de arrestatie van drie mannen uit Utrecht, Amsterdam en Voorschoten heeft de Nationale Recherche waarschijnlijk enkele moordaanslagen opgelost.
Een 53-jarige man uit Amstelveen, Rob Z., wordt gezien als de opdrachtgever. Justitie zegt dat hij een huurmoordenaar in juni vorig jaar opdracht gaf met een handgranaat een aanslag te plegen op een man in Gouda en op pand van Sorko & Swane Advocaten en Notarissen in Amsterdam.
In Gouda mislukte de liquidatie omdat het pistool weigerde toen de schutter in de deuropening op het slachtoffer wilde schieten. De explosie in Amsterdam richtte alleen materiële schade aan. Zakelijke ruzies zouden de reden zijn voor de aanslagen.
De 41-jarige Utrechter wordt verdacht van betrokkenheid. Een advocaat met een kantoor in Leiden is ook opgepakt. Zijn kantoor is onder toezicht van de deken van de advocatenorde dinsdag doorzocht.
Ook de 48-jarige vrouw van Rob Z. is gearresteerd. Zij wordt verdacht van het witwassen van crimineel geld. Afgelopen december werd in Hattem een 46-jarige verdachte van betrokkenheid opgepakt. De huurmoordenaar werd eind 2010 al opgepakt.