Utrechtse camping De Berekuil zwaar verwaarloosd

UTRECHT - Camping De Berekuil in Utrecht is zwaar verwaarloosd en de eigenaar heeft er illegaal bomen gekapt. Het sanitair is smerig en de elektra is gevaarlijk aangelegd. Dat blijkt uit een reportage van RTV Utrecht.
Veel mensen die er verblijven klagen steen en been, vooral omdat er ook kinderen op de camping wonen. De camping beschikt over een zwembad, maar dat is de afgelopen jaren niet meer gevuld met schoon water.
De eigenaar van De Berenkuil wil de camping al jaren verkopen, maar een koper heeft zich nog niet aangediend. Sindsdien is het terrein steeds verder in verval geraakt.
De eigenaar zegt het vervallen toiletgebouw op het terrein binnenkort af te willen breken, maar bij de gemeente is nog geen vergunningsaanvraag binnengekomen. Voor het illegaal kappen van bomen kreeg de eigenaar onlangs een proces-verbaal.
Langs de snelweg staan nog bordjes die verwijzen naar de camping, maar toeristen komen er nauwelijks meer. Wel is de camping volgens de belangenvereniging van Berekuilbewoners een vaste halteplaats geworden voor zogeheten Ierse nomaden, die wegens asociaal gedrag nergens anders meer welkom zijn.