Stadionverboden voor fans FC Utrecht wegens rellen

UTRECHT - De KNVB heeft ongeveer twintig FC Utrechtfans een stadionverbod opgelegd, omdat ze zich rondom de wedstrijd tegen FC Twente zouden hebben misdragen. De straffen variëren van negen maanden tot twaalf jaar. Ook zijn boetes tot ruim 500 euro opgelegd. Dat heeft de voetbalbond tegen RTV Utrecht gezegd.
De stadionverboden zijn opmerkelijk, omdat het politieonderzoek naar de ongeregeldheden in december nog altijd in volle gang is. Het Openbaar Ministerie heeft de namen doorgegeven aan de voetbalbond. De KNVB laat weten dat als supporters door de rechter worden vrijgesproken, het stadionverbod komt te vervallen.
FC Utrecht is op de hoogte gebracht van de stadionverboden, maar zegt dat het een zaak is van politie en justitie.

VUURWERK

Op 4 december sloeg de vlam in de pan, toen Twente-aanhangers vuurwerk gooiden in een supportersvak van FC Utrecht. Buiten het stadion gingen de ongeregeldheden door en werden stenen gegooid naar agenten. Daardoor raakten acht agenten gewond en voelden andere politiemensen zich zo bedreigd dat waarschuwingsschoten afvuurden.
De politie heeft sindsdien tientallen verdachten opgepakt, meestal na publicatie van hun foto op internet en in Bureau Hengeveld. Behalve FC Utrechtfans, zijn ook enkele hooligans van FC Twente aangehouden voor hun aandeel in de rellen.