Tunnel A2 over tien dagen open

UTRECHT - In de nacht van 28 op 29 januari kunnen de eerste auto's door de snelwegtunnel bij Leidsche Rijn rijden. Rijkswaterstaat stelt de parallelrijbaan richting Den Bosch dan open.
Twee weken later volgt de hoofdrijbaan naar het zuiden en daarna gaan ook de tunnels richting Amsterdam open. Dat blijkt uit onderzoek van RTV Utrecht.
Eerder zei Rijkswaterstaat al dat de tunnel vóór de zomer in zijn geheel in gebruik wordt genomen. Naar nu blijkt is dat dus al over tien dagen. Vrijdagmiddag 27 januari zijn er nog wel enkele werkzaamheden in de tunnel.
Door problemen met het veiligheidssysteem liet de opening van de landtunnel jaren op zich wachten. De gemeente Utrecht stelde hoge eisen en de bouwer had extra tijd nodig om daaraan te voldoen.

LEIDSCHE RIJN CENTRUM

Zodra de tunnel in gebruik is genomen, kan de gemeente Utrecht verder met de plannen voor Leidsche Rijn Centrum, dat bijna bovenop de tunnel wordt gebouwd. Daarvoor moet eerst de huidige snelweg worden afgebroken.
De tunnel is aangelegd om de snelwegbarrière tussen Leidsche Rijn en de historische binnenstad van Utrecht op te heffen.