Cel geëist voor bijna doodrijden agent in burger

UTRECHT/IJSSELSTEIN - Een half jaar gevangenisstraf. Dat heeft justitie geëist tegen een 20-jarige IJsselsteiner. Ook mag hij twee jaar lang niet autorijden als het aan het Openbaar Ministerie ligt.
De politie wilde de man op 31 augustus aanhouden voor het dealen van drugs. De IJsselsteiner werd
klemgereden door agenten in burger. Ze riepen meerdere keren dat ze van de politie waren. Een van de agenten werd daarna volgens getuigen "haast doodgereden" door de man. Ook hebben omstanders verklaard dat "hij zeker onder de auto was gekomen als hij zichzelf niet had weten te redden".
De verdachte reed tegen een van de auto's van de politiemannen aan en vluchtte weg. Volgens de advocaat wist zijn cliënt niet dat het om een agent ging en hem niet opzettelijk wilde raklen. Hij vroeg om vrijspraak.
De officier van justitie achtte poging doodslag bewezen gezien de vele verklaringen van getuigen. De verdachte reageerde gelijk door flink gas te geven en recht op de agent af te rijden.
"Deze agent was bezig met de normale uitoefening van zijn werk", zei de officier, "en de verdachte heeft dat op grove manier belemmerd en daarbij het leven van de agent in de waagschaal gesteld. Dit is zodanig ernstig dat alleen een onvoorwaardelijke celstraf op zijn plaats is."
Over twee weken is de uitspraak.