Politie: bewering Utrecht-fans onzin

UTRECHT - De politie is het niet eens met FC Utrecht-supporters die stellen dat de politie te ver gaat in de opsporing naar relschoppers rond de wedstrijd FC Utrecht-FC Twente van 4 december. Volgens Ruth Jager, advocaat van de supporters, er op grote schaal foto's online gezet van supporters die niets met de rellen te maken hadden.
De fans willen dat het College Bescherming Persoonsgegevens (CPB) onderzoek gaat doen naar de werkwijze van de politie en willen daarom een klacht indienen bij burgemeester Wolfsen en de hoofdofficier van justitie in Utrecht.
De politie noemt de uitspraken van Jager onzin. ,,Tegen iedereen die herkenbaar op internet terecht is gekomen, bestaat een serieuze verdenking'', aldus een woordvoerder van de Utrechtse politie.

TOESTEMMING

Volgens de woordvoerder kan de politie ernstig in de problemen komen als er zomaar beelden van allerlei mensen in en rond het stadion op internet worden gezet. De politie heeft toestemming nodig van de officier van justitie om de foto's online te zetten. Mede dankzij de foto's werden er 59 verdachten aangehouden. De politie zoekt nog ongeveer tien relschoppers.
Donderdagochtend beklaagde Teun den Hartog, vice-voorzitter van de Supportersvereniging van FC Utrecht, zich bij RTV Utrecht ook al over de opsporingsmethodes van de politie.

Interview met Teun den Hartog, vice-voorzitter van de Supportersvereniging van FC Utrecht