Ruzie familie Nicolich met leerkracht geen intimidatie

UTRECHT - Utrecht heeft ten onrechte gemeld dat de Romafamilie Nicolich zich schuldig heeft gemaakt aan intimidatie van een leerkracht van een school in Leidsche Rijn. Dat blijkt uit het antwoord van het college op raadsvragen van de VVD en Leefbaar Utrecht.
De familie Nicolich, die lang met jonge kinderen heeft rondgezworven, kreeg vorig jaar onder strenge voorwaarden onderdak in een villa in De Meern. Het huurcontract liep op 1 januari af en de gemeente ziet geen reden om het te verlengen.
Eén van de voorwaarden waaronder het gezin mocht blijven, was dat geen van de leden zich schuldig zou maken aan strafbare feiten. Wethouder Harry Bosch van Wonen stelde eind vorig jaar een lijst van incidenten op voor de familie.
In de lijst omschreef hij een ruzie met een onderwijzeres van een van de kinderen als "intimidatie". Dat was niet correct, zegt het college nu. Overigens had de gemeente eerder al aangegeven dat het aflopen van het huurcontract los staat van de ruzie met de leerkracht.
De familie Nicolich wil in de villa blijven en heeft een rechtszaak aangespannen. Volgens hun advocaat mogen ze er daarom in elk geval nog tot 1 maart blijven wonen.