VVD: raad verkeerd ingelicht over Romafamilie

UTRECHT - De VVD in Utrecht vraagt het college om opheldering in de kwestie van Romafamilie Nicolich. De partij zegt eerder dit jaar verkeerd te zijn geïnformeerd door burgemeester en wethouders.
Eerder deze maand werd bekend dat de Romafamilie het landhuis in De Meern moet verlaten dat zij vorig jaar als laatste kans kregen toegewezen. De familieleden mochten in de villa wonen zolang ze niet met politie en justitie in aanraking zouden komen.
Uit een brief van de gemeente aan de familie, die het AD in handen kreeg, blijkt nu dat ze opnieuw in aanraking zijn gekomen met de politie. Zo zou een van de familieleden een onderwijzer van basisschool De Achtbaan hebben geïntimideerd. Volgens de advocaat van de familie is daarvan nooit aangifte gedaan.
De familie Nicolich moet zondag vertrokken zijn, omdat de overeenkomst met de gemeente dan afloopt. Door de opsomming van incidenten in de brief, voelt de gemeente zich niet gebonden om voor een nieuw onderkomen te zorgen.

GEMEENTERAAD

De VVD stelde eerder vragen aan de gemeente naar aanleiding van geruchten over die intimidatie. In antwoord daarop verklaarde burgemeester en wethouders destijds, dat er geen sprake was van bedreiging. Uit de nieuwe brief blijkt echter dat er wel degelijk een incident is geweest.
Volgens de gemeente was de vraag destijds of er sprake was van een bedreiging, en dat was niet het geval. Er is toen ook geen aangifte gedaan. Wel was er een incident waarbij de hulp van de politie is ingeroepen. In de brief aan de familie Nicolich zijn alle keren opgesomd dat leden van de familie in aanraking zijn geweest met de politie.
De gemeente zegt ook vandaag dat het woord intimidatie nooit is gebruikt, maar in de antwoorden op de vragen van de VVD in april komt dat woord wel degelijk voor.

VVD: raad verkeerd ingelicht over Romafamilie
Romafamilie Nicolich weigert te vertrekken uit hun afbraakvilla