Nandlal ziet af van aangifte tegen agenten

UTRECHT - Oud-profvoetballer en oud-raadslid Edu Nandlal gaat geen aangifte doen tegen de Utrechtse politie wegens mishandeling. Hij gaat wel een klacht indienen. Dat zei de Utrechter tegen verslaggever Remco te Kloese van RTV Utrecht na een gesprek op het politiebureau.
Nandlal werd afgelopen zaterdag hardhandig opgepakt wegens verdenking van diefstal en zou daardoor verwondingen hebben opgelopen. De politie heeft hem tijdens het gesprek van dinsdagmiddag uitdrukkelijk gevraagd aangifte te doen tegen de agenten, maar dat wilde hij niet.
Bij het verlaten van het politiebureau zei Nandlal dat hij wel zal meewerken aan een intern onderzoek naar de zaak. Het Openbaar Ministerie gaf zondag al opdracht aan een onafhankelijke afdeling van de politie om onderzoek naar de vermoedelijke mishandeling te doen. Burgemeester Wolfsen had zo'n onderzoek ook al aangekondigd.

INBREKER

De oud-voetballer zat zaterdagavond in een busje in de Che Guevarestraat en werd na een tip onterecht aangezien voor een inbreker. Agenten zouden de man uit de auto hebben gesleurd en hebben geschopt en geslagen.
Ook zou een arts in de cel fouten hebben gemaakt. Nandlal heeft door zijn handicap een katheter nodig en die zou niet goed zijn aangelegd.
De van oorspong Surinaamse Nandlal is gehandicapt sinds hij in 1989 de vliegramp bij Zanderij in Suriname overleefde. Hij is tegenwoordig zelfstandig ondernemer.

Nandlal ziet af van aangifte tegen agenten
Nandlal ziet af van aangifte tegen agenten