Edu Nandlal vreest inwendig letsel na aanhouding

UTRECHT - Oud FC Utrechtspeler en voormalig raadslid in Utrecht Edu Nandlal is bang dat hij intern letsel heeft overgehouden aan hardhandig politieoptreden. De gehandicapte Nandlal werd zaterdagavond in de stad aangehouden.
Agenten hielden hem tegen bij De Gaard, omdat hij zou hebben ingebroken. Nandlal was even daarvoor met zijn dochter bij zijn ex-vrouw geweest om wat logeerspullen op te halen. Hij had in zijn bedrijfsbusje voor de deur gewacht tot zijn dochter terug kwam. Bij de politie was een melding binnengekomen van iemand die dat verdacht vond.

IN DE BOEIEN

Een politiewoordvoerder zegt dat de agenten vrijwel meteen doorhadden dat Nandlal geen inbreker was. Hij zou echter boos hebben gereageerd en daarom zijn aangehouden. Dat zou zijn uit gelopen op duwen en trekken.
Nandlal zegt zelf dat hij niet gediend was van de manier waarop hij door de agenten werd aangesproken, waarop de agenten agressief werden. Hij werd in de boeien geslagen en kwam daarbij op de grond terecht. Omdat hij sinds hij in 1989 de vliegramp bij Zanderij in Suriname overleefde een gedeeltelijke dwarslaesie heeft, kon hij niet zelf overeind komen.

DOKTER

Tegen RTV Utrecht vertelde Nandlal dat de twee agenten hem sloegen en schopten en hem aan zijn haren naar de politieauto sleurden. Ook bij het uitstappen op politiebureau Paardenveld zou hij ruw zijn behandeld. In de cel kreeg hij, ondanks de aanwezigheid van een dokter, naar eigen zeggen niet de hulp die hij als lichamelijk beperkte nodig heeft.
Rond 4.00 uur in de ochtend werd Nandlal vrijgelaten, zonder verdere verklaring. Hij heeft zich in het ziekenhuis laten onderzoeken en kreeg daar te horen dat hij mogelijk inwendig letsel heeft opgelopen. Nandlal voelt zich behalve fysiek mishandeld vooral ook vernederd en overweegt juridische stappen.

WOEST

Leefbaar Utrecht-Raadslid en partijgenoot Vincent Oldenborg is woest over het verhaal dat Nandlal vertelt en legt een verband met het politieoptreden in de Utrechtse wijk Terwijde. "De politie staat naar eigen zeggen machteloos tegen jongens van 16 jaar die daar al jaren de buurt terroriseren. Als je dan hoort dat een vent die geweldig in het leven staat en zich overal doorheen slaat op deze manier wordt aangepakt, dan denk ik: sorry, maar dan doen jullie toch iets heel erg verkeerd."
Oldenborg weet nog niet of hij de zaak aan burgemeester Wolfsen van Utrecht gaat voorleggen. Eerst wil hij van de politie weten waarom er zoveel geweld tegen een lichamelijk beperkte man is gebruikt. De politie zegt dat Nandlal na de Kerstdagen wordt uitgenodigd om zijn kant van het verhaal te vertellen.

Nandlal en Oldenborg over het harde politieoptreden