Politie maakt zich zorgen over vermiste Freya Svasek

UTRECHT - De politie Utrecht vraagt opnieuw aandacht voor het lot van Freya Svasek. De 31-jarige vrouw wordt sinds begin november vermist. De politie maakt zich ernstig zorgen over haar en houdt er inmiddels rekening mee dat ze mogelijk niet meer in leven is.
De in Denemarken geboren Svasek kwam via voormalig Tsjechoslowakije naar Nederland. Ze werd doof geboren, waardoor ze bovendien een zwaar spraakgebrek heeft. Op 3 november verdween ze uit een psychiatrisch ziekenhuis in Utrecht. Op de dag van haar verdwijning droeg ze wit/roze gympen en een geruite jas met roze tinten.

TIPPELZONE

Iemand die haar kent, meent haar later die maand te hebben gezien bij de tippelzone aan de Europalaan, in het gezelschap van een onbekende, lichtgetinte man. Daarna is geen enkel teken van leven meer van haar vernomen. De politie vermoedt dat ze in de gedwongen prostitutie terecht is gekomen.
Politiewoordvoerder Bernhard Jens zei in U Vandaag op RTV Utrecht dat Svasek op Tweede Kerstdag jarig is en dat ze voor haar verjaardag nog wordt gevonden. Mensen die meer over haar weten kunnen informatie doorgeven via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Politiewoordvoerder Bernhard Jens op Radio M Utrecht
Freya Svasek vermist, politie Utrecht vreest het ergste