Agenten: aangifte doodslag tijdens rellen hooligans

UTRECHT - Van de politiemensen die tijdens de rellen op 4 december werden belaagd door hooligans, hebben er 26 aangifte gedaan wegens poging tot doodslag, mishandeling en bedreiging.
Volgens politiewoordvoerder Thomas Aling is het lastig om al deze aangiftes voor de rechter te krijgen, maar wordt wel alles op alles gezet op dat voor elkaar te krijgen. Als de verdachte hooligans wegens deze zaken voor de rechter komen, kunnen ze zwaarder worden gestraft. Inmiddels heeft de politie tientallen relschoppers opgepakt.
Op zondag 4 december sloeg de vlam in de pan bij supporters van FC Utrecht, nadat hooligans van FC Twente vuurwerk hadden gegooid in het vak van de FC Utrechtfans.

GEWOND

De Utrechthooligans kwamen buiten het stadion terecht en gingen daar op de vuist met politiemensen. Daarbij gooiden relschoppers met straatstenen naar de politie. Acht agenten raakten tijdens de rellen lichtgewond.
Omdat de wedstrijd niet was ingeschat als een risicowedstrijd, was er niet direct ME beschikbaar. Daarom moesten agenten zonder bescherming de confrontatie aangaan met de hooligans.