Kort nieuws: mannen opgepakt wegens heling scooter

UTRECHT - In de Utrechtse wijk Zuilen zijn twee mannen opgepakt op verdenking van heling. Ze waren bezig een scooter over te spuiten toen ze door agenten werden betrapt.
De agenten waren de mannen op het spoor gekomen tijdens een onderzoek naar een inbraak. Het gaat om twee Nieuwegeiners van 22 en 25 jaar. De scooter is in beslag genomen.
* Inwoners van de Amersfoortse nieuwbouwwijk Vathorst hebben een eigen tv-kanaal. Reportages gemaakt door buurtbewoners zijn te zien op de website vathorst.tv en op tv via het glasvezelnetwerk in de wijk. Vathorst-tv is opgezet om de samenhang in de wijk te verbeteren.
* Rond de feestdagen controleert de politie extra op het rijden met een slok op. Honderden agenten zullen blaastests afnemen tijdens eerste en tweede Kerstdag, maar ook rond de jaarwisseling, meldt de poltie. In het hele land wordt extra gecontroleerd, alleen de provincie Drenthe zet geen extra manschappen in.
* Een grove belediging is een 16-jarige Nieuwegeiner duur komen te staan. De jongen werd door agenten op de Weverstede aangehouden omdat hij een ov-controleur de huid vol schold tijdens de kaartcontrole. Agenten werden erbij geroepen en tijdens een gesprekje bleek dat de Nieuwegeiner tegen meerdere controleurs tekeer was gegaan. De jongen is meegenomen naar het bureau voor verhoor.
* In Bilthoven zijn drie mannen gepakt die van verschillende inbraken worden verdacht. De drie braken deze zomer in bij een supermarkt aan de Neptunuslaan in Bilthoven en een winkel aan de Hessenweg in De Bilt.
Na onderzoek van de politie konden de mannen van 17, 18 en 19 gepakt worden. Tegen het drietal is proces-verbaal opgemaakt.