PVV boos op Utrecht wegens opvang daklozen

UTRECHT - De PVV is boos omdat de gemeente Utrecht opvang wil regelen voor buitenlandse daklozen in schrijnende omstandigheden. Volgens de PVV lapt de stad een afspraak aan haar laars.
In 2007 hebben gemeenten beloofd om te stoppen met de noodopvang van uitgeprocedeerde vreemdelingen. De PVV wil daarom dat het kabinet Utrecht terugfluit.
In het bos aan de rand van Utrecht zijn tentenkampen verrezen met onder meer uitgeprocedeerde asielzoekers en mensen uit Midden- en Oost-Europa. Ze kampen vaak met ernstige medische of psychiatrische problemen en sommigen hebben jonge kinderen bij zich.

POLEN

Met behulp van een Poolse organisatie wil de gemeente Utrecht daklozen uit Oost-Europa terug naar het land van herkomst zien te krijgen. Ook wordt samengewerkt met Amsterdamse instellingen om mensen met een psychische stoornis op te vangen. Verder worden in Utrecht daklozen tijdelijk in huizen ondergebracht.
Vorige week werd zo'n kamp naast de A27 bij de sportvelden van Kampong verlaten na waarschuwingen door de politie. De zaak kwam aan het rollen nadat PvdA-raadslid Bouchra Dibi een van deze kampen had bezocht.
Kent u meer van dit soort kampen, laat het ons weten via nieuws@rtvutrecht.nl