Weer foto's relschoppers in Bureau Hengeveld

UTRECHT - De politie Utrecht gaat door met de jacht op de FC Utrechthooligans die rond de wedstrijd tegen Twente rellen veroorzaakten. In een speciale uitzending van Bureau Hengeveld op RTV Utrecht zijn foto's van vier nieuwe verdachten naar buiten gebracht.
Direct na de uitzending kreeg de politie veel tips binnen over een van de verdachten. Hij moet zich melden op het politiebureau en zijn foto is dan ook weer van de site gehaald. De drie andere verdachten meldden zichzelf bij de politie vlak na de uitzending.
Het tonen van foto's leidde eerder al tot de aanhouding van meerdere relschoppers. De beelden zijn afkomstig uit beeldmateriaal dat tijdens en na de wedstrijd werd gemaakt.
Tijdens die wedstrijd op 4 december braken er rellen uit in stadion Galgenwaard. Twentefans gooiden vuurwerk naar het familievak van de thuisclub waarop de vlam in de pan sloeg bij supporters van FC Utrecht. Het gevolg waren ernstige rellen waarbij ook stenen naar agenten werden gegooid.
Door de ongeregeldheden raakten acht agenten lichtgewond. De politie heeft 25 rechercheurs op de zaak gezet. Er zijn nu 21 mensen aangehouden.