IJssalon Roberto Gelato op zoek naar vermist kinderstoeltje: 'Dit was nu juist de mooiste van de drie'

© Roberto Gelato
Utrecht - Wie heeft 'm gezien? IJssalon Roberto Gelato aan de Poortstraat is sinds een paar dagen een klein, groen kinderstoeltje kwijt. Het gaat om de 'Ridder Pistache', een van de drie kleurrijke stoeltjes die in de winkel staan. Bij een foto op Instagram zit eigenaar Roberto Coletti beteuterd tussen de overgebleven twee gele en roze stoeltjes; 'Vanille Fee' en 'IJs Prinses'.
Een medewerker zegt tegen RTV Utrecht dat het niet duidelijk is of de stoel gestolen is. "Misschien is hij geleend." Ze vertelt dat een klant de stoel in het Griftpark gezien denkt te hebben. Daar zou hij in het water liggen. "Hij heeft in ieder geval dezelfde kleur, maar ik weet niet zeker of dat hem is."
De vermissing van de stoel noemt ze "zuur", omdat eerder al twee prullenbakken bij de ijssalon gestolen zouden zijn. "Die hebben we nu vastgezet."
Volgens de medewerker wordt door kinderen zelf vaak met de stoeltjes gesleept, "maar dat ze hem meenemen hebben we nog niet meegemaakt". Ze vindt het extra jammer dat het vermiste stoeltje de mooiste van drie was. "Deze hadden we geschuurd en geverfd."