Meer sporten in Overvecht dankzij kunstgras voor SVO De Dreef

© SVO De Dreef
Utrecht - Voetbalvereniging SVO De Dreef krijgt een kunstgrasveld van de gemeente Utrecht. De investering is naar voren gehaald vanwege de belangrijke rol die de vereniging speelt in de wijk Overvecht. Het kunstgras wordt in de zomer van 2025 aangelegd.
De gemeente gelooft dat het verbeteren van de sportfaciliteiten een belangrijke stap is om sociale ongelijkheid aan te pakken en bewegen en sporten te bevorderen. Het huidige natuurgrasveld kan ongeveer 350 uur per jaar worden gebruikt. Voetbal je er meer op dan blijft er van de grasmat weinig meer over. Hierdoor worden wedstrijden, trainingen en andere activiteiten geregeld afgelast, ondanks de toenemende vraag naar activiteiten in de buurt. Met een kunstgrasveld vergroot de gemeente de capaciteit volgens eigen zeggen naar ongeveer 1750 uur per jaar.

Maatschappelijke rol van de club

Wethouder Eva Oosters (Sport en Participatie) spreekt van ‘ongelijk investeren voor gelijke kansen’. “SVO De Dreef is meer dan alleen een voetbalvereniging. De club speelt een belangrijke maatschappelijke rol. De activiteiten hebben de afgelopen jaren een positief effect gehad op zowel bewoners als de wijk. Daarom gaan we kunstgras aanleggen, zodat nog meer inwoners gebruik kunnen maken van het park."
Het kunstgrasveld helpt niet alleen SVO De Dreef, maar ook andere organisaties zoals Stichting Jongerenwerk Utrecht en SportUtrecht, die nauw samenwerken met de vereniging. "Samen gaan zij meer buurtgerichte activiteiten organiseren. Dit past bij de doelstellingen van de wijkaanpak 'Samen voor Overvecht'."