Wat is er te doen met Pasen in Utrecht?

paaseieren gekleurd
paaseieren gekleurd © Freepik
Utrecht - Met veel kans op regen is het niet het ideale weer om eieren te zoeken, maar het paasweekend is begonnen. Alle tijd om activiteiten te ondernemen. Dit kan jij doen in de Provincie Utrecht.

Werkspoorfestival in Utrecht

Van dansen tot in de late uurtjes tot een workshop skateboarden. Op het gratis Werkspoorfestival zijn het hele paasweekend verschillende activiteiten voor alle leeftijden.

De Vredesduifstraat

De Utrechtse Duifstraat in de Vogelenbuurt heet met Pasen tijdelijk Vredesduifstraat. Er zijn 80 houten vredesduiven gemaakt die door creatieve bewoners zijn gedecoreerd. Ze hangen in de bomen om positieve energie over te brengen. "Vooroordelen en polarisatie kunnen zoveel leed veroorzaken en ja, willen we eigenlijk niet allemaal gewoon geliefd en gerespecteerd worden?", aldus de initiatiefnemers.

Matthäus Passion

In de Jacobikerk voert de Nieuwe Philharmonie Utrecht zaterdagavond de Matthäus Passion uit. En wie de normale Matthäus Passion een te lange zit vindt, kan naar de uitvoering voor de hele familie. Op 1 april is in TivoliVredenburg een korte versie te horen, voor alle leeftijden.

Vlooienmarkt in Doorn

Aan de Keizerswei in Doorn is op Tweede Paasdag een vlooienmarkt. Geïnteresseerden kunnen snuffelen tussen de zolder- en garageopruimingen die uitgestald zijn over de vele kraampjes op het terrein.

Jaarlijkse paaskermissen

In IJsselstein, Soesterberg en bij de Maarsseveense Plassen is de jaarlijkse paaskermis begonnen.

Eieren zoeken

Wie het liever klassiek houdt, kan eieren zoeken in Woerden bij Batenstein Buiten. Of naar Kasteel de Haar om mee te doen aan de jacht naar het gouden paasei.

Schaapjestellen op Landgoed Heidestein

In de schaapskooi op Landgoed Heidestein op de Utrechtse Heuvelrug kunnen kinderen Eerste Paasdag meedoen aan een vossenjacht. Tweede Paasdag staat in het teken van een schapenroute met vragen over de Drentse heideschapen en hun lammetjes.

Foodtrucks in Bunnik en Breukelen

In Fort bij Vechten staan foodtrucks en is er een kinderdisco. Ook in Breukelen wordt het foodtruckfestival Hoppaaa het paasweekend goed gevierd.