Bestuurder van crossmotor springt in het water na achtervolging

© Politie
Utrecht - In Utrecht zette de politie vannacht een achtervolging in met een bestuurder op een crossmotor op de Darwindreef. De bestuurder had geen helm op maar een bivakmuts, meldt de politie op Instagram. Na een duik in het water, is de bestuurder uiteindelijk aangehouden.
Tijdens de nachtdienst van de agenten zagen zij een crossmotor zonder kentekenplaat rijden, blijkt uit het Instagrambericht. Terwijl de bestuurder de agenten ook in de gaten kreeg, probeerde hij weg te rijden, maar zijn motor sloeg af. Na nog een paar pogingen, besloot de bestuurder te voet verder te gaan, zegt de politie.
De bestuurder stak de weg over en liep naar de waterkant, volgens de politie twijfelde hij niet en nam een duik in het water. De politie probeerde hem aan de andere kant van het water op te wachten, maar hij keerde weer om en stapte uit het water en zette het op een rennen. Op de waterkant probeerde de bestuurder nog een lift te scoren bij een scooterrijder.
Ook dit lukte niet, inmiddels waren de agenten bij hem aangekomen en hielden de bestuurder staande. Achteraf bleek dat hij niet in het bezit was van een rijbewijs. De bestuurder kreeg drie bekeuringen en zijn crossmotor is ingenomen. De politie meldt dat ze technisch onderzoek uitvoeren bij de motor en dat hierna nog eventuele vervolgstappen kunnen worden ondernomen tegen de bestuurder.