Meer bezorgde ouders bellen GGD Utrecht over mazelen

© ANP
Utrecht - De GGD Utrecht krijgt honderden telefoontjes met vragen sinds de uitbraak van de mazelen in de omgeving Eindhoven. Meer mensen stellen vragen over de BMR-vaccinatie. Dat blijkt uit een rondgang van de NOS.
Afgelopen donderdag kreeg de GGD Brabant-Zuidoost verschillende meldingen over mazelen in de omgeving Eindhoven. Er werden veertien ongevaccineerde kinderen en een ongevaccineerde volwassene gemeld.
Sindsdien krijgen GGD's door het hele land meer vragen over de vaccinatie van mazelen. In Utrecht komen er bij de GGD zo'n 100 tot 200 extra telefoontjes per dag binnen.
Ouders willen graag weten of hun baby bijvoorbeeld eerder gevaccineerd kan worden dan de wettelijke grens. Die grens ligt nu op 14 maanden. Baby's tussen de 6 en 14 maanden kunnen alleen in aanmerking komen voor een vaccinatie als zij risico lopen om mazelen te krijgen.
Daarnaast komen er bij de GGD vragen binnen van ouders die willen weten of en wanneer zij gevaccineerd zijn. En verder bellen er ouders op die eerst hun kind niet lieten vaccineren, maar dat nu aangeven toch te doen.