Wie is de Mol? Saboteur van dit jaar komt uit Utrecht

© anp
Utrecht - Fans van het programma 'Wie is de Mol?' zaten gisteravond op het puntje van hun stoel. Zou Rosario Mussendijk de mol zijn, of toch Fons Hendriks? Anna Gimbrère had vooral in de laatste weken ook alle schijn tegen zich.
Geen zin in spoilers? Lees dan niet verder!
De ontknoping van het programma vond dit jaar weer als vanouds vanuit het Vondelpark in Amsterdam plaats. Onder het toeziend oog van honderden fans van het programma werden de rollen van Rosario, Anna en Fons bekendgemaakt. Hoewel Fons veel verdenkingen op zijn naam had, wist hij Anna met de meeste punten te ontmaskeren als mol. De in Utrecht geboren Anna wist de pot zo te saboteren dat er uiteindelijk maar 8.585 euro in zat.
Wie met de uitslag in het achterhoofd terugkijkt naar het programma, kan direct in de eerste aflevering verborgen hints zien. Zo vond de eerste uitzending van dit seizoen op 6 januari plaats, de verjaardag van Anna. Tussen alle geschminkte figuren die te zien waren, zag je ook een aantal ballonnen met de tekst 'happy birthday'. Bij een andere opdracht moesten ze analoog te werk gaan: Anna Loog.
"Sorry voor het liegen", zei de wetenschapsjournaliste direct tegen het publiek en de andere deelnemers toen ze ontmaskerd werd. Zowel Rosaria als Fons vonden Anna verdacht, maar Fons wist 35 van de 40 vragen goed te beantwoorden en is daarmee de winnaar van dit seizoen. Rosaria had 32 vragen goed en is daarmee de verliezer. De twee hebben afgesproken onderling het geld te verdelen.