Mars door de Utrechtse binnenstad voor Internationale Vrouwendag: 'We are the women'

© RTV Utrecht / Wessel van Leeuwen
Utrecht - De organisatie International Women’s Day Utrecht houdt vanavond een mars in de binnenstad. Hiermee vragen zij aandacht voor de positie van vrouwen en vrouwenrechten wereldwijd. Het busverkeer ligt hierdoor tijdelijk stil.
De mars is om 18.00 uur begonnen op het Vrouwe Justitiaplein. Daarna trok de groep actievoerders door de stad. Zij dragen verschillende protestborden met zich mee met teksten als 'We are the women', 'Women, life, freedom' en 'Fierce femmes, fearless voices'.
"Internationale Werkende Vrouwen Dag is ontstaan van socialistische bewegingen in Europa als een dag voor vrouwen uit de arbeidersklasse", schrijft de organisatie op zijn website. De verkiezingen in november en de winst van de PVV heeft voor de organisatie het belang versterkt om zich uit te spreken. "De emancipatie van vrouwen is deel van de algemene beweging voor nationale en sociale bevrijding over de wereld en solidariteit is ons wapen. Solidariteit is een doe-woord: solidair zijn betekent opkomen voor anderen."
Bij de Stadhuisbrug werden er ter afsluiting toespraken gehouden. Zo worden er speeches voorgedragen van verschillende groepen waaronder Utrecht in Solidarity with Palestine, de dovengemeenschap en de Soedan beweging.