OM eist 6 keer levenslang in hoger beroep liquidatieproces Eris

© RTV Utrecht
Utrecht - Het Openbaar Ministerie heeft vandaag in hoger beroep zes keer levenslang geëist in het omvangrijke liquidatieproces Eris. Dat dossier draait om een aantal moorden en moordpogingen rond motorclub Caloh Wagoh. Onder meer Nieuwegeiner Feno D. en Greg R. uit Mijdrecht hangt een levenslange celstraf boven het hoofd.
Feno D. wordt verdacht van betrokkenheid bij de moord op Jaïr Wessels in Breukelen. Daarnaast zou hij zeker zeven andere moordpogingen hebben uitgelokt. Ook zou hij een huis van een drugscrimineel in Doorn hebben beschoten. De rechtbank legde hem aanvankelijk al een levenslange celstraf op, het OM blijft vandaag bij diezelfde straf.
Greg R. was een soort erelid van de motorclub en had mede daarom de bijnaam 'Godfather'. Van de rechtbank kreeg hij eerder een celstraf van zes jaar en negen maanden opgelegd. In hoger beroep eist het OM nu levenslang. Ook hij zou betrokken zijn bij de moord op Wessels.
Hoofdverdachte Delano 'Keylow' R. heeft volgens het Openbaar Ministerie moordopdrachten aangenomen en bij leden van zijn misdaadbende ondergebracht. R. wordt gezien als de voorman van Caloh Wagoh. Met de moordopdrachten zou hij als moordmakelaar een groot aantal liquidaties hebben uitgevoerd, voornamelijk in opdracht van Ridouan Taghi uit Vianen.

Omvangrijk liquidatieproces Eris

De strafzaak Eris omvat vijf moorden en meerdere pogingen tot moord. Onder meer de moord op Jaïr Wessels in Breukelen, de moord op Houtenaar Farid Souhali en het beschieten van een woning in Doorn.

In totaal zijn er achttien verdachten in de zaak. Het OM eist tegen zes daarvan levenslang, tegen de twaalf andere verdachten zijn celstraffen van zestien tot dertig jaar geëist. Eerder legde de rechtbank vier keer een levenslange gevangenisstraf op.
De uitspraak van het hof wordt niet eerder dan in de herfst verwacht.