Verlichting Leidsche Rijntunnel wordt vervangen: 'Meer zicht en rustiger wegbeeld'

© Rijkswaterstaat
Utrecht - De verlichting in de Leidsche Rijntunnel wordt het komende jaar vervangen. Volgens Rijkswaterstaat komt het witte licht het zicht ten goede en is het rustiger voor de ogen. De huidige gele verlichting is veertien jaar oud en aan het einde van de levensduur.
De nieuwe verlichting is niet alleen een visuele vooruitgang, maar is ook duurzamer. "Ledverlichting bespaart bijna de helft aan energie ten opzichte van de huidige lampen. Daarnaast gaan ledlampen langer mee."
Het zijn niet alleen de lampen die worden vervangen. Het gaat om de hele installatie. Ook wordt de software aangepast. De werkzaamheden starten op 1 maart. Om hinder te beperken werkt de aannemer in de weekenden van vrijdagavond 19:30 uur tot maandagochtend 6:00 uur. In het eerste weekend wordt de parallelbuis A2 richting Den Bosch onder handen genomen. De overige buizen blijven open.
De verlichting wordt uiteindelijk in zestien weekenden vervangen. "Elk werkweekend wordt tijdig aangekondigd via informatiepanelen boven de wegen, lokale en sociale media. Tijdens de werkweekenden worden omleidingsroutes ingesteld."