Drukkere treinen en langere reistijd: vanaf vandaag minder treinen tussen Utrecht en Amsterdam

© RTV Utrecht
Utrecht - Rond de voorjaarsvakantie rijden er tussen Amsterdam Centraal en Utrecht Centraal minder intercity's vanwege werkzaamheden op Amsterdam Centraal. Reizigers kunnen daardoor te maken krijgen met drukkere treinen, extra overstappen en een langerereistijd, meldt de NS.
De aangepaste dienstregeling geldt vanaf vandaag tot en met maandag 26 februari. Dan wordt aan de oostzijde van Amsterdam CS aan de sporen 2 tot en met 8 gewerkt. Op 14 en 15 februari zorgt dat ook voor kortere treinen tussen Amsterdam Centraal, Haarlem en Den Haag Centraal. In het weekend van 17 en 18 februari worden er stopbussen ingezet tussen Utrecht Centraal en Amsterdam Bijlmer Arena, omdat op dat traject ook werkzaamheden zijn.
De NS raadt reizigers aan wanneer mogelijk buiten de spits te reizen of van de omreisroutes gebruik te maken. Ook kunnen zij het beste voor vertrek de reisplanner te checken voor het meest actuele reisadvies.
Van 14 tot en met 17 februari is in de RAI de Negenmaandenbeurs en van 17 tot en met 24 februari de Huishoudbeurs. Die blijven volgens NS ondanks de werkzaamheden allebei bereikbaar via station Amsterdam RAI.