'Vermeende huurmoordenaar in cel gearresteerd voor liquidaties in Houten en Amersfoort'

© RTV Utrecht
Utrecht - Een man die in opdracht van Ridouan Taghi meerdere moorden zou hebben gepleegd, is vanochtend in zijn cel in de gevangenis De Schie in Rotterdam gearresteerd. Dat schrijft De Telegraaf vandaag.
Volgens de krant gaat het om Jaoaud W., die in zijn laatste maand zit van een lange celstraf voor zijn aandeel in de Nieuwegeinse moordservice die jaren geleden werd opgerold na een grote wapenvondst. Hij wordt nu verdacht van liefst vijf moorden: de dubbele moord op Pieter Vos en Jaap Zillig in Houten in 2012, Rinus Moerer in Steenbergen in 2014. Ook zou W. verantwoordelijk zijn voor de liquidaties op Mohammed Alarasi en Samir Jabi in Amersfoort.

26Koper

In 2016 werd W. tot 14,5 jaar cel veroordeeld voor zijn lidmaatschap van de Nieuwegeinse moordservice. Deze groep wordt verantwoordelijk gehouden voor een flink aantal liquidaties die mogelijk ook in opdracht van Taghi gepleegd zouden zijn. W. en Taghi kennen elkaar uit hun tienerjaren, ze waren lid van de jeugdbende Bad Boys in Nieuwegein. Hij is een neef van Delano G., de vermeende schutter die Peter R. de Vries doodschoot in 2021.