Zo bereidt de NS zich voor op het carnavalsweekend

© ANP
Utrecht - De NS gaat landelijk extra schoonmakers en treinen inzetten tijdens carnaval. Dit weekend zijn er zo’n 250 schoonmakers extra werkzaam om de stations en treinen schoon te houden, waaronder op Utrecht Centraal.
“Carnaval speelt zich vooral af het in zuiden, veel carnavalsvierders reizen vanaf Utrecht daarheen", zegt NS woordvoerder Arno Leblanc. Vooral tussen Den Bosch en Utrecht worden de treinen verlengd zegt de woordvoerder. "Dat worden dubbeldekkers, sprinters krijgen extra rijtuigen."

Oeteldonk Centraol

Uit cijfers van vorig jaar bleek dat tijdens carnaval een kwart meer reizigers gebruik maken van station ’s-Hertogenbosch (Oeteldonk Centraol). Zij zorgden ook voor meer vuil in de treinen.
Dit jaar worden daarom 250 extra schoonmakers ingezet die de boel overdag schoon moeten houden. Daarvan staan 100 schoonmakers in de trein en 150 schoonmakers op de stations. Ook worden meer mensen ingezet om treinen na de dienstregeling 's nacht schoon te maken. Daarnaast zal de oproep van conducteurs aan reizigers om hun afval mee te nemen uit de trein vaker klinken, zegt de NS.
Volgens woordvoerder Leblanc zijn er geen werkzaamheden in de regio gepland komend weekend. "Met ProRail, die de werkzaamheden uitvoeren, stemmen we altijd af dat er geen werkzaamheden gepland worden tijdens carnaval."
Daarnaast worden er ook bij het landelijke coördinatie en bijsturingsteam van de schoonmaakbedrijven waar NS mee werkt extra mensen ingezet laat het vervoerdersbedrijf weten. "Zo kunnen meldingen van reizigers snel doorgezet worden zodat een trein dan alsnog schoongemaakt kan worden", laat de NS weten. "En natuurlijk is de oproep: hou de treinen en stations schoon", aldus de NS.