Zangeres Stefania wilde voor Nederland naar het Eurovisie Songfestival

© RTV Utrecht
Utrecht - De Grieks-Utrechtse zangeres Stefania Liberakakis heeft geprobeerd om voor Nederland mee te doen aan het Eurovisie Songfestival, in mei in Malmö. Ze stuurde een liedje in naar de jury, vertelt ze in de podcast Songfestivalkoorts van de Telegraaf.
In 2021 deed de zangeres al een keer mee met het songfestival voor Griekenland. Toen behaalde ze met Last Dance de tiende plek. Stefania laat weten "mega graag" voor Nederland mee willen te doen. "Dit jaar heb ik een poging gedaan, maar daar was ik zelf niet honderd procent tevreden over", zegt ze in de podcast. "Ik was druk met van alles en nog wat en eigenlijk was het niet handig dat ik een poging heb gedaan. Ik ben blij dat AvroTros Joost Klein heeft gekozen."
Stefania richt zich nu op de deelname volgend jaar, of het jaar erop. "Ik kan dan het komende jaar, of twee jaar, keihard werken aan mijn liedje." De zangeres bekende ook in het interview dat ze al een paar nummers "op de plank" heeft. Wie weet zit daar een toekomstige inzending van Nederland bij.
Stefania is geboren en getogen in Utrecht en heeft Griekse ouders. Sinds 2020 studeert ze aan de Herman Brood Academie, de Utrechtse popacademie. Afgelopen najaar presenteerde ze het Regio Songfestival, een grote muziekwedstrijd die werd georganiseerd door alle regionale omroepen.