Milieuactiegroep laat autobanden leeg in Leidsche Rijn

© Ingezonden foto
Utrecht - In Leidsche Rijn zijn de banden van meerdere grote auto's leeggelopen. Activisten van de milieugroep Tyre Extinguishers zeggen dat ze daarvoor verantwoordelijk zijn. De auto's zijn volgens de groep te schadelijk voor het milieu.
"We hebben een of meerdere van uw banden leeggepompt. Je zult boos zijn, maar vat het niet persoonlijk op. Jij bent het niet, het is jouw auto", valt er in een brief onder de ruitenwisser te lezen. De milieugroep Tyre Extinguishers laat in de brief weten dat zij die banden hebben laten leeglopen.
De milieugroep heeft het specifiek gemunt op SUV's en 4x4's. "We hebben dit gedaan omdat het rijden in stedelijke gebieden in uw zeer grote voertuig enorme negatieve gevolgen heeft voor anderen." Zo zou de grote hoeveelheid uitstoot van koolstofdioxide van die voertuigen schadelijk zijn voor het klimaat. "SUV's en 4x4's zijn een ramp voor het klimaat."
De politie laat weten dat zij meerdere meldingen binnen hebben gekregen van leeggepompte autobanden in de buurt van de Tweede Westerparklaan in Leidsche Rijn.
Brief van Tyre Extinguishers aan autobezitters
Brief van Tyre Extinguishers aan autobezitters © Ingezonden foto