Treinverkeer opgestart na storing, ProRail en NS verwachten reizigers weer thuis te krijgen

© Koen Laureij
Utrecht - De stroomstoring die het treinverkeer rondom Utrecht sinds vanmiddag platlegde is verholpen. De dienstregeling wordt weer langzaam hervat, geven woordvoerders van zowel ProRail als NS aan.
"Daar zitten nog wel wat haken en ogen aan", aldus de ProRail-woordvoerder. "Het gaat namelijk nog wel even duren voordat alles weer volgens het boekje gaat."
Een woordvoerder van de NS zegt blij te zijn met het feit dat de treinen nu weer rijden. Al plaatst ze daarbij dezelfde kanttekening: "De dienstregeling is nog niet op orde. Sommige treinen staan niet op de plek waar ze zouden moeten zijn. Reizigers moeten daarom echt nog wel rekening houden met verstoringen."
De situatie op Utrecht Centraal omschrijft de ProRail-woordvoerder als "druk, maar niet onbeheersbaar". "Ik verwacht dat we vanavond alle gestrande reizigers gewoon thuis kunnen brengen." De NS deelt dat die verwachting: "We gaan er alles aan doen om iedereen weer thuis te krijgen. En ik ga er wel vanuit dat dat goedkomt. Ook omdat het nog wel even duurt voordat de normale dienstregeling stopt."
Het is nog onduidelijk wat precies de oorzaak van de storing is. "Ons systeem loopt op twee voedingen en beide lagen eruit. Eentje is inmiddels hersteld en daarom kan de dienstregeling weer hervat worden", verklaart de woordvoerder van ProRail.